Izvor: Blic, 14.Dec.2016, 01:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva spremna za normalizaciju odnosa sa Briselom i Vašingtonom

Rusija je zainteresovana za normalizaciju odnosa sa EU i SAD i nada se da će se pojačati napori za stvaranje širokog antiterorističkog fronta u 2017. godini, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

U poruci koju je uputio "Diplomatskom klubu", Lavrov je rekao da su situacija na Bliskom istoku i kriza u Ukrajini bile glavne teme u 2016. godini.

- Verujemo da na zajedničke izazove >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << moramo odgovoriti zajednički. Nadamo se da ćemo naredne godine biti u mogućnosti da pronađemo rešenja za goruća pitanja i pojačamo napore za osnivanje širokog antiterorističkog fronta na zdravim pravnim osnovama - napisao je u poruci ministar Lavrov.

Pročitajte još

- Rusija je zainteresovana za normalizaciju odnosa sa SAD i EU na, naravno, principima jednakosti i uzimajući u obzir interese svih strana - navodi se još u poruci.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vašington

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Lavrov: Rusija zainteresovana za normalizaciju odnosa sa SAD i EU

Izvor: Vostok.rs, 14.Dec.2016

Rusija je zainteresovana za normalizaciju odnosa sa SAD i Evropskom unijom na osnovu principa ravnopravnosti i računa da će 2017. godine uspeti da se pojačaju napori za stvaranje širokog protivterorističkog fronta, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.. . U obraćanju učesnicima...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.