Moskva: Više hiljada u šetnji protiv Putina

Izvor: Mondo, 12.Jun.2013, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskva: Više hiljada u šetnji protiv Putina

Nekoliko hiljada ljudi učestvovalo je danas u protestnoj šetnji u Moskvi, u znak podrške privedenim ili osuđenim aktivistima koji se protive administraciji u Kremlju.

Skup je održan dan nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin optužio Vašington za pružanje podrške demonstracijama protiv njega.

Protest je predvodio bloger Aleksej Navalni, a okupljeni su uzvikivali parole protiv Putina i iskazali >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << podršku grupi od 12 aktivista koji su optuženi za izazivanje nasilja na opozicionom skupu prošle godine.

Dopisnik AFP-a procenio je da je skupu prisustvovalo sedam do deset hiljada ljudi, a ruska policija objavila je da se okupilo 5.000 građana.

Neki od prisutnih nosili su slike Mihaila Hodorkovskog, bivšeg naftnog tajkuna koji se nalazi u zatvoru od 2003. godine, nakon što se našao u sporu sa Kremljom jer je podržao opoziciju.

Demonstranti su pozvali vlasti da oslobode članice pank-rok benda "Pusi rajot", koje služe dvogodišnje zatvorske kazne zbog nastupa protiv Putina u moskovskom hramu Hrista Spasitelja.

(Srna, foto: Beta/AP, Alexander Zemlianichenko)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Demonstranti u Moskvi traže "razvod" od Putina

Izvor: Blic, 12.Jun.2013

Nekoliko hiljada Rusa učestvovalo je danas u protestnoj šetnji u Moskvi, tražeći osobađanje aktivista i - "razvod" od predsednika Vladimira Putina, koji je preuzeo vođstvo u okviru novog pokreta podrške vlasti Sveruski narodni front. ..Protest pod nazivom "Marš protiv krvoloka" okupio je, prema...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.