Ministri spoljnih poslova RF i Izraela razmotrili situaciju u sektoru Gaze

Izvor: Vostok.rs, 05.Avg.2014, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri spoljnih poslova RF i Izraela razmotrili situaciju u sektoru Gaze

05.08.2014. -

Ministar spoljnih poslova RF Sergej Lavrov razmotrio je u telefonskom razgovoru sa izraelskim kolegom Avigdorom Libermanom sitauciju oko sektora Gaza. Razgovor je održan na inicijativu Izraela.

Potvrdivši ruski stav iznesen u saopštenjima MSP i strukturama UN, Sergej Lavrov je podvukao važnost humanitarnog prekida vatre kao prvog koraka na putu postizanja primirja. Ministri su potvrdili podršku odgovarajućoj egipatskoj inicijativi. Naglašeno je da je u svrhu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << normalizacije situacije oko sektora Gaze potrebno da dve strane postignu dogovor, koji isključuje upotrebu sile, rečeno je u MSP RF.

Izvor: Glas Rusije, foto: AP/Ivan Sekretarev    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lavrov: Ljudi na istoku Ukrajine ne pate ništa manje od stanovnika Gaze

Izvor: Vostok.rs, 05.Avg.2014

05.08.2014. -..Ministar spoljnih poslova RF Sergej Lavrov izjavio je da će uputiti pismo OEBS-u, Savetu Evope, Međunarodnom komitetu Crvenog Krsta i UN apelujući na organizovanje humanitarne misije na jugoistoku Ukrajine, gde svakoga dana ginu i bivaju ranjeni civili...Lavrov je naglasio da ovo ne...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.