Izvor: Blic, 10.Okt.2009, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesić: Vlada Hrvatske dobija "trojku"

Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić ocenio je danas ocenom "dobar tri" rad vlade u prvih sto dana, ocenivši da je premijerka Jadranka Kosor identifikovala probleme u unutrašnjoj politici i pokazala volju da ih reši.

Mesić je nakon susreta s građanima u svojoj kancelariji na Pantovčaku izjavio da je premijerka napravila veliki uspeh i u spoljnoj politici s obzirom da je otvoren prostor za nastavak pregovora sa Evropskom unijom.

"Problemi su dobrim delom identifikovani >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i vlada daje do znanja da će se s njima ozbiljno uhvatiti u koštac", dodao je Mesić.

On je pozdravio vladinu odluku da hitno uputi u saborsku proceduru izmene zakona o braniocima, koje predviđaju da se više neće moći steći status hrvatskog branioca s obzirom da je od rata prošlo 13 godina, a poostreni su i uslovi za sticanje braniteljske penzije.

Dodao je da je to trebalo i ranije učiniti jer je "inflacija branilaca bila uočljiva svima".

Na pitanje da li su mogući vanredni parlamentarni izbori, Mesić je odgovorio da nije čudno ako se ide na vanredne izbore, ali da je pitanje koje se rešenje nudi.

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas da je zadovoljna ocenom šefa države i obećala da će se truditi da predsednikova ocena bude još bolja. Dodala je da je vlada radila težak posao u poslednja tri mesesa i da nijedna odluka nije bila jednostavna.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mesić: Za vladu ocena dobar

Izvor: RTS, 10.Okt.2009

Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić ocenio je rad premijerke Jadranke Kosor dobrim jer je zadovoljan njenim radom na području spoljne politike...Premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas da je zadovoljna ocenom šefa države i obećala da će se truditi da predsednikova ocena bude još bolja...Dodala...

Nastavak na RTS...

Vladi od predsjednika ocjena dobar

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Okt.2009

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, ocjenjujući prvih 100 dana Vlade premijerke Jadranke Kosor, rekao kako je napravila veliki uspjeh u vanjskoj politici

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.