Merkel: Primirije u Ukrajini se uglavnom poštuje

Izvor: Press, 16.Feb.2015, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Primirije u Ukrajini se uglavnom poštuje

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je da se primirje na istoku Ukrajine uglavnom poštuje, ali nastavak sukoba oko železničkog čvorišta Debaljcevo daje razlog za zabrinutost, izjavio je danas portparol kancelarke Štefen Zajbert.
On je tokom redovne konferencije za štampu u Berlinu istakao i da je važno da od sutra započne povlačenje teškog naoružanja, kako je predviđeno mirovnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sporazumom postignutim prošle nedelje u Minsku, preneo je Rojters.

Nešto posle te Zajbertove izjave je, međutim, ukrajinska vojska saopštila da nije spremna da povuče oružje zato što proruske snage krše prekid vatre.

Pored toga, proruske snage su objavile da će početi da povlače teško naoružanje sa prve linije fronta tek kad primirje "počne u celosti da se primenjuje".

"U skladu sa sporazumom iz Minska, povlačenje vojnog naoružanja može da bude započeto tek pod određenim uslovima, a jedan od njih je i potpuni prekid vatre", izjavio je portparol ministarstva odbrane samoproglašene Donjecke republike Eduard Basurin.

Iako je primirje stupilo na snagu 15. februara ono se u potpunosti ne poštuje, a ukrajinske i proruske snage jedni druge optužuju za kršenje sporazuma o primirju na istoku Ukrajine.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkelova: Debaljcevo zabrinjava

Izvor: B92, 16.Feb.2015

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da se primirje na istoku Ukrajine uglavnom poštuje, ali da je nastavak sukoba oko Debaljceva zabrinjavajući...Portparol kancelarke Štefen Zajbert je na redovnoj konferenciji za štampu u Berlinu istakao i da je važno da od sutra započne povlačenje teškog...

Nastavak na B92...

Merkel: Primirije u Ukrajini se uglavnom poštuje

Izvor: Blic, 16.Feb.2015

Nemačka kancelarka Angela Merkel ocenila je da se primirje na istoku Ukrajine uglavnom poštuje, ali nastavak sukoba oko železničkog čvorišta Debaljcevo daje razlog za zabrinutost, izjavio je danas portparol kancelarke Štefen Zajbert...On je tokom redovne konferencije za štampu u Berlinu istakao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.