Ponedeljak, 16.02.2015.

13:11

Merkelova: Debaljcevo zabrinjava

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da se primirje na istoku Ukrajine uglavnom poštuje, ali da je nastavak sukoba oko Debaljceva zabrinjavajući.

Izvor: Tanjug

Default images

Portparol kancelarke Štefen Zajbert je na redovnoj konferenciji za štampu u Berlinu istakao i da je važno da od sutra započne povlačenje teškog naoružanja, kako je predviđeno mirovnim sporazumom postignutim prošle nedelje u Minsku, preneo je Rojters.

Nešto posle te Zajbertove izjave je, međutim, ukrajinska vojska saopštila da nije spremna da povuče oružje zato što proruske snage krše prekid vatre.

Pored toga, proruske snage su objavile da će početi da povlače teško naoružanje s prve linije fronta tek kad primirje "počne u celosti da se primenjuje".

"U skladu sa sporazumom iz Minska, povlačenje vojnog naoružanja može da bude započeto tek pod određenim uslovima, a jedan od njih je i potpuni prekid vatre", izjavio je portparol ministarstva odbrane samoproglašene Donjecke republike Eduard Basurin.

Iako je primirje stupilo na snagu 15. februara, ono se ne poštuje u potpunosti, a ukrajinske i proruske snage jedne druge optužuju za kršenje sporazuma o primirju na istoku Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Grci besni: Sprema se izdaja Srba

Grčki list Demokratija objavio tekst u kome je navedeno da se sprema nova izdaja Srba, jer je Grčka spremna da podrži "ludački" zahtev da se zločin u Srebrenici proglasi genocidom zato što to od nje traže Nemci.

11:58

23.5.2024.

13 h

Svet

Makron na kolenima: "Ne napuštajte Francusku"

Francuska podržava kompanije koje veruju u nju, rekao je njen predsednik Emanuel Makron u intervjuu objavljenom u sredu, odgovarajući na pitanje o mogućnosti da naftni gigant TotalEnergies zatraži upis na američku berzu.

9:22

23.5.2024.

16 h

Podeli: