Merkel: Ništa od evro obveznica

Izvor: Blic, 05.Okt.2011, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkel: Ništa od evro obveznica

Berlin - Nemačka kancelarka Angela Merkel ponovila je svoje protivljenje evro obveznicama i naglasila da će investitori koji su se nadali takvom rasletu događaja biti razočarani. Merkelova je rekla da izdavanje zejedničkih evro obveznica nije rešenje za probleme koji se prelivaju iz Grčke, iako mnogi očekuju takav potez kako bi se završila dužnička kriza.

- Onaj ko veruje u to, nema pojma o ekonomiji - rekla je ona u obraćanju svojoj Hriršćansko-demokratskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << uniji.

Nemačka kancelarka je naglasila da zemlje evrozone moraju shvatiti da je jednom zauvek došao kraj životu iznad mogućnosti te da je potrebno istrajati u procesu smanjenja dugova, koji bi mogao potrajati mnogo godina.

Prema njenom mišljenju, grčki difolt bi imao nepredvidive posledice, doveo bi do špekulativnih napada na druge visoko zadužene zemlje i mogućih negativnih uticaja na ekonomski rast Nemačke.

- Dopuštanje grčkog difolta izazvalo bi ogroman gubitak poverenja u državne obveznice zemalja evrozone - smatra kancelarka.

Ona je rekla da su svi njeni ekonomski savjetnici predložili da je potrebno restrukturisati grčki dug, ali da ona nije spremna da prihvati taj savjet.

- Ako nekoj zemlja oprostimo pola njenog duga, to je velika stvar, ali tada će se odmah pojaviti i neka druga zemlja s istim zahtevom - rekla je kancelarka.

Ona je izrazila uverenje da Evropa može rešiti svoje probleme samo zajednički.

- Solidarnost je uvek jeftiniji način i u današnje vreme biranje samostalnog puta nije osnov za bolju budućnost - naglasila je kancelarka.
Pogledaj vesti o: Angela Merkel

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkel: Ništa od evro obveznica

Izvor: Capital.ba, 05.Okt.2011

BERLIN, Njemačka kancelarka Angela Merkel ponovila je svoje protivljenje evro obveznicama i naglasila da će investitori koji su se nadali takvom raspletu događaja biti razočarani. Merkelova je rekla da izdavanje zajedničkih evro obveznica nije rješenje za probleme koji se prelivaju iz Grčke, iako...

Nastavak na Capital.ba...

Merkel: Visokorizičan bankrot Grčke

Izvor: B92, 05.Okt.2011

Berlin -- Nemačka kancelarka Angela Merkel se protivi evroobveznicama i dodaje da će investitori koji se nadaju da će jedan potez okončati dužničku krizu biti razočarani...Zemlje evrozone moraju da shvate "da je životu iznad naših mogućnosti došao kraj" i da se posvete smanjenju dugova koje...

Nastavak na B92...

Merkel protiv evro obveznica

Izvor: S media, 06.Okt.2011, 08:46

Angela Merkel izrazila spremnost za dokapitalizaciju banaka Nemačka kancelarka Angela Merkel ponovila je svoje protivljenje evro obveznicama i naglasila da će investitori koji su se nadali takvom raspletu događaja da budu razočarani. ..Takođe je izrazila i spremnost za dokapitalizaciju banaka i...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.