Mektić o oružju: Kontaktirale su nas službe iz Srbije

Izvor: N1 televizija, 30.Okt.2016, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mektić o oružju: Kontaktirale su nas službe iz Srbije

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić potvrdio je za N1 da službe te zemlje imaju komunikaciju sa bezbednosnim agencijama iz Srbije, kao i zahteve za pomoć.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije je, ranije danas, izjavio da su bombe nađene nedaleko od porodične kuće Aleksandra Vučića poreklom sa bosanskog ratišta devedesetih godina.

"Mogu da potvrdim da smo imali komunikaciju za bezbedonosim agencijama iz Srbije povodom dešavanja oko premijera Vučića. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Sve što se događa, imamo njihove zahteve u smislu određene pomoći, rasvetljavanju činjenica. Sa naše strane ćemo učiniti sve što možemo da pomognemo kolegama iz Srbije povodom ovog slučaja", kazao je Mektić za N1.

Na pitanje da li su u toku provere u BiH, Mektić kaže:

"Ne bih mogao konkretnije i više da kažem u ovom momentu. Postoje određeni zahtevi, uključićemo sve kapacitete da pomognemo kolegama iz sigurnosnih agencija u Srbiji", kazao je Mektić.

Podsećamo, u blizini porodične kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića u Jajincima kod Beograda juče su otkriveni sanduci sa oružjem.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je kazao da su pronađeni raketni bacač zolja, četiri ručne bombe, 100 komada municije kalibra 7,62 mm, četiri ili pet metaka za automatsko oružje i 15 metaka nepoznatog kalibra.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

BiH:Kontaktirale nas srpske službe zbog oružja u Jajincima

Izvor: B92, 30.Okt.2016

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da su službe te zemlje imale komunikaciju sa bezbednosnim agencijama iz Srbije...On je naveo da su kontakti ostvareni povodom pronađenog naoružanja nedaleko od kuće premijera Srbije Aleksandra Vučića..."Mogu da potvrdim da smo imali komunikaciju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.