Izvor: B92, 03.Sep.2009, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksiko: Novi obračun narko kartela

Beograd, Sijudad Huares -- Desetak maskiranih napadača ubilo je 17 pacijenata klinike za lečenje zavisnika od droge i alkohola u meksičkom gradu Sijudad Huaresu, u blizini granice sa SAD.

Napadači, prema informacijama iz policije, pripadaju jednoj od najjačih meksičkih narko bandi. Većina žrtava su mladići koji su se lečili od zavisnosti. Maskirani napadači su upali na kliniku, isterali pacijente iz sobe i postrojili ih u hodniku, a onda počeli da pucaju iz automatskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pušaka.

Policija je saopštila da je napad usledio nakon što je jedna od bandi optužila rukovodstvo klinike da štiti suparničku bandu, jer pomaže u skrivanju njihovih rasturača droge.

Ubrzo posle pucnjave oko klinike se okupio veliki broj građana, uglavnom iz porodica pacijenata.

"Nisu nam ništa rekli. Videli smo na vestima da je bila pucnjava u ovom centru i odmah smo došli, jer ovde imamo rodbinu. Inače ne bismo bili ovde. Ali ne puštaju nas da uđemo", kaže brat dvojice pacijenata.

Sa 17 mrtvih i nekoliko ranjenih, ovo je jedan od najkrvavijih incidenata od kako je meksički predsednik Felipe Kalderon 2006.godine otpočeo državnu ofanzivu protiv narko bandi.

Samo od početka ove godine u obračunima u vezi sa drogom u Meksiku je poginulo više od hiljadu ljudi, među kojima je i više od 50 policajaca.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meksiko: Desetak napadača ubilo 17 pacijenata

Izvor: Blic, 03.Sep.2009

Desetak maskiranih napadača ubilo je 17 pacijenata klinike za lečenje zavisnika od droge i alkohola u meksičkom gradu Sijudad Huaresu, blizu granice sa SAD.....Klinike za rehabilitaciju u tom gradu su na meti narkoklanova koji ih optužuju da štite dilere droge iz suparničkih klanova. Naoružani...

Nastavak na Blic...

U napadu na kliniku 18 poginulih

Izvor: Radio 021, 03.Sep.2009

Desetak maskiranih napadača ubilo je 18 pacijenata klinike za lečenje zavisnika od droge i alkohola u meksičkom gradu Sijudad Huaresu, blizu granice sa SAD. Klinike za rehabilitaciju u tom gradu su na meti narkoklanova koji ih optužuju da štite dilere droge iz suparničkih klanova.

Nastavak na Radio 021...

Obračun kartela, ubijeni narkomani na lečenju

Izvor: Mondo, 03.Sep.2009

Grupa od desetak maskiranih napadača ubila je 17 pacijenata klinike za rehabilitaciju zavisnika od droge i alkohola u meksičkom gradu Sijudad Huaresu, blizu granice sa SAD.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.