Malezija zabranila dolazak Nobelovca Širine Ebadi

Izvor: Blic, 25.Okt.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malezija zabranila dolazak Nobelovca Širine Ebadi

Pod pritiskom iranske vlade, Malezija je otkazala pozivnicu dobitnici Nobelove nagrade i aktivistkinji za ljudska prava Iranki Širin Ebadi, koja je trebalo da održi govor u toj zemlji.

Organizacije za ljudska prava osudile su odluku vlade Malezije, ističući da je to nedopustivo i da pokazuje da ova zemlja ne poštuje osnovna ljudska prava. Ebadi je bila pozvana da 3. novembra govori o islamu i kulturnoj raznovrsnosti na državnom Univerzitetu Malaje u Kuala Lumpuru. Jedan anonimni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << malezijski zvaničnik je rekao da je univerzitet povukao pozivnicu na zahtev zajednice iranskih studenata. Ebadi je, međutim, rekla da iranski studenti ne stoje iza odluke da joj se uskrati poseta, već iranska vlada koja vrši pritisak. Iranski diplomati u Maleziji nisu želeli da komentarišu ovu vest. Ebadi je dobila Nobelovu nagradu za mir 2003. godine za svoje napore u promovisanju prava žena i dece u Iranu.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Malezija zabranila dolazak iranske nobelovke

Izvor: RTS, 24.Okt.2008, 15:37

Pod pritiskom iranske vlade Malezija otkazala gostoprimstvo Iranki Širin Ebadi. Dobitnica Nobelove nagrade i aktivistkinja za ljudska prava trebala je da održi govor u toj zemlji. .Organizacije za ljudska prava osudile su ovu odluku, ističući da je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.