Mahmud Ahmadinedžad: Sankcije SAD neće škoditi Centralnoj banci Irana

Izvor: Vostok.rs, 02.Jan.2012, 12:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mahmud Ahmadinedžad: Sankcije SAD neće škoditi Centralnoj banci Irana

02.01.2012. -

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinežad izjavio je danas da će se iranska Centralna banka sa snagom i samopouzdanjem suočiti sa novim sankcijama SAD.

Samo dan pošto je američki predsednik Barak Obama potpisao zakon kojim se, između ostalog, predviđaju nove mere protiv Centralne banke Irana, Ahmadinežad je na godišnjem skupu glavnih zvaničnika te banke rekao da je ona ključna kako bi se zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << izborila sa neprijateljskim pritiskom.

„Centralna banka je ključna u izlaženju na kraj sa neprijateljskim pritiskom i ona mora da bude snažna, samopouzdana i jaka kako bi eliminisala neprijateljske zavere”, rekao je predsednik Irana.

U saopštenju postavljenom na predsedničkom vebsajtu, Ahmadinežad je poručio da „treba da štitimo svoj narod i zemlju od neprijateljskih zavera kako se na narod ne bi vršio pritisak”, navela je agencija Frans pres.

Iranski predsednik je, takođe, rekao da trenutno ne postoji „nijedan naročit problem” u ekonomskom sektoru u zemlji, bez obzira na brojne sankcije.

Američki Zakon o odbrani predviđa uvođenje sankcija Centralnoj banci Irana i sankcije za sve institucije koje ne poštuju zabranu prodaje iranske nafte, a ostavlja odrešene ruke predsedniku Amerike za dalje kaznene akcije.

Iranski lideri i vojni zvaničnici upozorili su da bi zbog ovakvih sankcija mogli da zatvore strateški važan Ormuski prolaz, kroz koji prolazi 40 odsto svetske nafte.

Izvor: nspm.rs, tanjug

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obamin potpis rekordno oborio iransku valutu

Izvor: Mondo, 02.Jan.2012

Iranski rijal doživeo je danas, dva dana nakon ukaza Baraka Obame o merama protiv centralne banke Irana, rekordni pad u odnosu na američki dolar. Danas se za 17,800 rijala može dobiti 1 dolar, što je pad za 12 procenta.

Nastavak na Mondo...

Drastičan pad iranske valute zbog sankcija SAD

Izvor: GdeInvestirati.com, 03.Jan.2012, 11:58

Dva dana nakon što je predsednik SAD Barack Obama potpisao zakon kojim se predviđaju nove mere protiv Centralne Banke Irana, tamošnja valuta doživela je drastičan pad. Opširnije..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.