Mađarska počinje sa pritvaranjem tražilaca azila

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Mar.2017, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mađarska počinje sa pritvaranjem tražilaca azila

Mađarska od danas počinje sa obaveznim pritvaranjem tražilaca azila u takozvanim tranzitnim zonama na granici.

Kako je preneo portal na mađarskom jeziku vajma.info, u tranzitnim zonama postavljeni su kontejneri, u kojima će tražioci azila morati da ostanu dok ne bude doneta odluka o njihovom zahtevu za azil.

Izmene zakona koje su stupile na snagu, Mađarski parlament je na predlog Vlade usvojio 7. marta, a tražioci azila moći će da napuste tranzitnu zonu "samo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prema inostranstvu", odnosno ka Srbiji, navodi vajma.info.

Dodaje se da kod graničnog prelaza Horgoš-Reske i kod Tompe trenutno ima ukupno 324 kontejnera za tražioce azila, a u njima neće biti smeštana samo deca mlađa od 14 godina, koja su bez pratilaca.

Decu bez pratnje, Mađarska će smeštati u instituciju za zaštitu dece.

Portal je preneo i da ukoliko policija zaustavi stranca koji se bespravno nalazi na teritoriji Mađarske, stranac će biti "ispraćen preko granične ograde, izuzev ako postoji sumnja na izvršenje krivičnog dela".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SU: Migranti nezadovoljni mađarskim zakonom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Mar.2017

Od danas izbeglice sa Bliskog istoka mogu molbu za azil da predaju isključivo u tranzitnim zonama, u kojima mogu da čekaju odgovor ili da se vrate u Srbiju. Zbog novog Zakona o pojačanim merama na granici, koji je stupio na snagu u Mađarskoj, proširene su tranzitne zone kod prelaza Horgoš - Reske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.