Izvor: Blic, 24.Avg.2016, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MALO TEŽE SLEĆE Najveći avion na svetu oštećen posle probnog leta

Najveći avion na svetu, "Erlender 10", oštećen je kad je tokom sletanja posle svog drugog probnog leta pao na nos, javljaju danas britanski mediji.

Avion dug 92 metra, koji je delom avion, a delom dirižabl, oštećen je po sletanju na aerodrom Kardington u Bedfordširu, preneo je Rojters.

Letelica vredna 25 miliona funti je pretrpela oštećenje kokpita kad je udarila o zemlju danas oko 13 časova. Niko od članova posade nije povređen.

Portparol kompanije HAV, koja je razvila taj avion, izjavio je: "Let je protekao veoma dobro, a jedini problem se desio po sletanju."

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PAO NA NOS:Loš probni let najvećeg aviona na svetu

Izvor: Mondo, 24.Avg.2016

Najveća letelica na svetu, "Erlender 10", oštećen je kad je tokom sletanja posle svog drugog probnog leta pao na nos, javljaju danas britanski mediji...Letelica duga 92 metra, koji je delom avion, a delom dirižabl, oštećena je po sletanju na aerodrom Kardington u Bedfordširu, preneo je Rojters...Letelica...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.