Le Pen: EU da se menja ili će umreti

Izvor: Blic, 09.Feb.2017, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Le Pen: EU da se menja ili će umreti

EU se mora radikalno i duboko promeniti i napustiti svoj autoritarni karakter ili će umreti, izjavila je danas predsednička kandidatkinja francuske ultradesničarske stranke Nacionalni front Marin Le Pen.

Le Penova je takođe podržala izlazak Francuske iz Evropske unije, takozvani "Fregzit" ukoliko EU ne izvrši prenos moći u Pariz.

"Ili će EU francuskom narodu vratiti teritorijalni suverenitet, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << granice, kontrolu nad ekonomijom i valutom ili ću predložiti da napustimo EU", dodala je Le Penova u intervjuu za BBC koji će biti objavljen u toku dana,

Po njenom mišljenju Evropa nije podeljena na levicu i desnicu već na "populiste i globaliste". "Ja sam na strani patriotizma, a mnogi evropski lideri su bili na strani globalizacije," rekla je ona u intervjuu, kako prenosi list Poliko u izdanju za EU.

Upitana da li bi napuštanje evrozone, što ona želi, žnacilo da je došao kraj evra, Le Penova je odgovorila: "Možda, pa šta? Evro nije valuta, već političko oruzje. Evro je nož kojim EU sili ljude da idu tamo gde ne žele".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Le Pen: EU mora radikalno da se promeni ili će umreti

Izvor: RTS, 09.Feb.2017

Predsednička kandidatkinja francuske ultradesničarske partije Nacionalni front kaže da EU mora da se radikalno i duboko promeni i napusti svoj autoritarni karakter. U suprotnom će umreti, ističe Marin le Pen. . Marin le...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.