Lavrov: SAD žele podele i da vladaju

Izvor: Studio B, 19.Nov.2014, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: SAD žele podele i da vladaju

SAD žele podele i da vladaju, a ne da vode politiku integracija, rekao je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u obraćanju poslanicima u Državnoj dumi (donji dom ruskog parlamenta).

Ruski konstruktivan kurs ka integracijama spotiče se usled namere SAD i njenih saveznika da dele i vladaju i da guraju svoje planove, rekao je šef ruske diplomatije, prenela je agencija Tas s.

Ukrajinska kriza je rezultat američkih planova o proširenju geopolitičkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << prostora koji kontrolišu, istakao je Lavrov.

Prema rečima Lavrova, ruska nezavisna politika sve je popularnija u svetu i privlači partnere u Aziji, Africi, Latinskoj Americi i Evropi.

"Spremni smo da sarađujemo pod uslovom da ta saradnja bude zasnovana na principima jednakosti, poštovanja međunarodnog prava i priznavanja ključne uloge Ujedinjenih nacija", rekao je Lavrov.

Nema alternative saradnji između Moskve i Evropske unije, jer postoji, kako je rekao Lavrov, mnogo toga što nas povezuje.

Moskva nije kriva za pogoršanje odnosa sa Briselom zbog ukrajinske krize, rekao je Lavrov, prenela je agencija Rojters.

"Trenutni negativni trend u globalnim odnosima nije naš izbor", zaključio je Lavrov.

 
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Odluka Kijeva - uvod u invaziju"

Izvor: B92, 19.Nov.2014

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je rekao da bi odluka Kijeva da se zamrznu budžetske isplate na istoku Ukrajine mogla da bude uvod u nove vojne operacije...Lavrov je izneo sumnju da je odluka o zamrzavanju 2,6 miliona dolara državne pomoći područjima koja su pod kontrolom proruskih snaga "priprema...

Nastavak na B92...

Lavrov: SAD žele podele i da vladaju

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Nov.2014

SAD žele podele i da vladaju, a ne da vode politiku integracija, rekao je danas ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov u obraćanju poslanicima u Državnoj dumi (donji dom ruskog parlamenta)...Ruski konstruktivan kurs ka integracijama spotiče se usled namere SAD i njenih saveznika da dele i...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Lavrov: Krim je integralni dio Rusije

Izvor: Nezavisne Novine, 19.Nov.2014

MOSKVA - Krim je integralni dio Rusije i za taj region Moskva je odgovorna kao i za svaki drugi u sastavu Ruske Federacije, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov..."U našim organizacijama, prvenstveno u Organizaciji za kolektivnu bezbjednost i saradnju /ODKB/, vođeni smo potrebom...

Nastavak na Nezavisne Novine...

SAD bi da zavade pa vladaju

Izvor: Danas, 19.Nov.2014

Moskva - Pokušaji da se svali krivica na Rusiju zbog krize u Ukrajini nemaju perspektivu, kazao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u obraćanju ruskoj Dumi i dodao da će istina kad tad izaći na videlo čak i u pristrasnim zapadnim medijima...„SAD pokušavaju da podele i vladaju, ali ne i da...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.