Lavrov: Bilo bi žalosno da u Beogradu ne čujemo ništa novo od Turske

Izvor: Blic, 02.Dec.2015, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Bilo bi žalosno da u Beogradu ne čujemo ništa novo od Turske

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je večeras da je spreman da se na marginama Ministarskog saveta OEBS u Beogradu susretne sa svojim turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom, ali i dodao da bi bilo žalosno da ne čuje ništa novo.

- Želimo da razjasnimo turski stav, pošto oni insistiraju na tom sastanku i da čujemo šta Turci žele da kažu, pored onoga što su rekli javno. Biće tužno ako ne bude ništa novo - rekao je Lavrov novinarima na konferenciji za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << štampu sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem po dolasku u Beograd.

Lavrov je dodao i da Rusija ima da postavi neka pitanja Turskoj, demantujući istovremeno navode u turskim medijima da je u razgovoru sa Čavušogluom odbacio korišćenje “vruće telefonske linije” 25. novembra.

- Ta linija je već postojala, ali Turci to nisu nijednom iskoristili - rekao je Lavrov.

Isto tako, turska štampa je tvrdila da je Čavušoglu nudio učešće Turske u zajedničkoj koaliciji protiv Islamske države, a to je, rekao je Lavrov, “laž na kvadrat i na kub”.

- Ako je čin obaranja ruskog aviona od strane turske avijacije bio usmeren da se potkopaju napori na stvaranju jedinstvenog fronta, onda vas uveravam da to nije uspelo i da neće - poručio je Lavrov.

Lavrov je izneo da Rusija predlaže da se zatvore tursko-sirijska i tursko-iračka granica da bi se presekli nelegalni tokovi nafte preko kojih se finansira Islamska država i objasnio da se u tome mogu iskoristiti sa obe strane dobrovoljne jedinice Kurda koje su saveznice koalicije koju predvode SAD.

- Ako bi Islamska država pokušala da sprečava uspostavljanje ovih barijera, siguran sam da će ruske vazduhoplovne snage zajedno sa antiterorističkom koalicijom, na čijem čelu su SAD, biti u mogućnosti da pruže podršku iz vazduha i spreče te pokušaje - rekao je Lavrov.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LAVROV SPREMAN ZA RAZGOVOR S ČAVUŠOGLUOM: Bilo bi tužno da u Beogradu ne čujem ništa novo od Turske

Izvor: Kurir, 02.Dec.2015

BEOGRAD - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je večeras da je spreman da se na marginama Ministarskog saveta OEBS u Beogradu susretne sa svojim turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom, ali i dodao da bi bilo žalosno da ne čuje ništa novo..."Želimo da razjasnimo turski stav, pošto...

Nastavak na Kurir...

Lavrov: Od Turaka ništa novo

Izvor: Vesti-online.com, 03.Dec.2015, 20:31

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je u četvrtak nakon sastanaka sa svojim turskim kolegom Mevlutom Čavušogluom, na marginama Ministarskog sastanka OEBS u Beogradu, da od Turske nije čuo "ništa novo" o obaranju ruskog aviona...- Od svog turskog kolege nisam čuo ništa novo -...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.