Izvor: B92, 15.Jan.2010, 22:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuba: Pacijenti umrli od hladnoće

Havana -- Dvadeset šest pacijenata jedne psihijatrijske bolnice u Havani preminulo je poslednjih dana od hladnoće, saopštile su kubanske vlasti.

U toj psihijatrijskoj bolnici ima 2.500 kreveta, a 26 smrti dovodi se u vezu sa padom temperature i "faktorima rizika kod pacijenata" koji pate od hroničnih bolesti. Kako je prenela državna televizija, kubansko ministarstvo zdravlja otvorilo je istragu i "odgovorni će biti izvedeni pred sud".

Šef Kubanske komisije za ljudska prava Elizardo Sančez izjavio je da su pacijenti umrli u periodu od tri dana - od nedelje do utorka, kada su temperature tokom noći pale na četiri stepena Celzijusa.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Havani 26 pacijenata umrlo od hladnoće

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2010

HAVANA - Dvadeset šest pacijenata jedne psihijatrijske bolnice u Havani preminulo je poslednjih dana od hladnoće, saopštile su danas kubanske vlasti koje su pokrenule istragu o tom slučaju...U toj psihijatrijskoj bolnici ima 2.500 kreveta, a 26 smrti dovodi se u vezu sa padom temperature i "faktorima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Od hladnoće umrlo 26 pacijenata u psihijatrijskoj bolnici

Izvor: SrbijaNet.rs, 15.Jan.2010

Dvadeset šest pacijenata u glavnoj psihijatrijskoj bolnici u Havani umrlo je od hladnoće tokom poslednjih nekoliko nedelja, saopštile su danas kubanske vlasti. U saopštenju, koje je prenela kubanska državna televizija, kaže se da će odgovorni za ovaj slučaj biti izvedeni

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Na Kubi 26 pacijenata umrlo od hladnoće

Izvor: Mondo, 15.Jan.2010

Dvadeset šest pacijenata jedne psihijatrijske bolnice u Havani preminulo je poslednjih dana od hladnoće.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.