Kongres spreman da odobri naoružanje pobunjenika

Izvor: VOA, 18.Sep.2014, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kongres spreman da odobri naoružanje pobunjenika

Američki Kongres je spreman za konačno odobrenje plana za naoružanje i obuku odredjenih sirijskih pobunjenika koji pokušavaju da zbace sa vlasti predsednika Bašara al Asada i poraze ekstremiste iz redova Islamske države.

Predstavnički dom, koji je pod kontrolom republikanaca, usvojio je taj zakon juče. Senat koji kontroliše Demokratska stranka predsednika Baraka Obame će, prema očekivanjima, lako odobriti tu meru danas.

Odobrenje Kongresa je očekivano uprkos >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << bojazni nekih demokrata zbog angažovanja SAD u još jednom bliskoistočnom ratu, dok neki republikanci tvrde da to nastojanje neće biti dovoljno da porazi islamističku grupu.

Predsednik Obama je pohvalio glasanje u Predstavničkom domu, rekavši da su naoružavanje i obuka pobunjenika ključni deo njegovog sveobuhvatnog plana da se poraze ekstremisti, koji kontrolišu velike delove Iraka i Sirije.

Predsednik Obama je danas najavio da će SAD biti odlučne u borbi protiv Islamske države.

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.