Kina počela izgradnju naftovoda do Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina počela izgradnju naftovoda do Rusije

PEKING - Kina je počela izgradnju ogranka naftovoda "Istočni Sibir-Tihi okean" (VSTO), nakon što je sa ruskim naftnim kompanijama "Rosnjeft" i "Transnjeft" postigla sporazum o dvadesetogodišnjim isporukama nafte, prenela je danas kineska agencija Sinhua.

Rusija i Kina su u aprilu potpisale međuvladin sporazum o saradnji u oblasti nafte, u okviru kojeg će ruske kompanije dobiti kineski kredit od 25 milijardi dolara, dok će Kina obezbediti stabilne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << isporuke ruske nafte i mogućnost učešća u eksploataciji tog energenta.

"Kineska razvojna banka" je u februaru potpisala sporazum s "Rosnjeftom" i "Transnjeftom" o kreditima od 15, odnosno 10 milijardi dolara. "Rosnjeft" će u zamenu isporučivati Kini devet miliona tona nafte godišnje tokom 20 godina, počev od 2011, dok će "Transnjeft" obezbeđivati šest miliona tona koje će kupovati od "Rosnjefta", podsetila je agencija Rojters.

Rusija je izgradnju ogranka naftovoda VSTO, dužine 67 kilometara po teritoriji Rusije i 960 kilometara po teritoriji Kine, počela krajem aprila. Očekuje se da izgradnja tog kraka bude okončana u oktobru 2010.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina počinje izgradnju naftovoda ka Rusiji

Izvor: Blic, 18.Maj.2009

Kina je počela izgradnju naftovoda dugog 900 kilometara koji će povezati njen severoistok sa Rusijom, i snabdevati ga značajnom količinom sirove ruske nafte, objavila je danas agencija Nova Kina...U aprilu, dve zemlje su potpisale ugovor po kome bi Rusija, tokom naredih 20 godina, godišnje isporučivala...

Nastavak na Blic...

Kina počela izgradnju naftovoda do Rusije

Izvor: EMportal, 18.Maj.2009

Kina je počela izgradnju ogranka naftovoda Istočni Sibir-Tihi okean (VSTO), nakon što je sa ruskim naftnim kompanijama Rosnjeft i Transnjeft postigla sporazum o dvadesetogodišnjim isporukama nafte, prenela je danas kineska agencija Sinhua.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.