Kina počinje izgradnju naftovoda ka Rusiji

Izvor: Blic, Beta, 18.Maj.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kina počinje izgradnju naftovoda ka Rusiji

Kina je počela izgradnju naftovoda dugog 900 kilometara koji će povezati njen severoistok sa Rusijom, i snabdevati ga značajnom količinom sirove ruske nafte, objavila je danas agencija Nova Kina.

U aprilu, dve zemlje su potpisale ugovor po kome bi Rusija, tokom naredih 20 godina, godišnje isporučivala 15 miliona tona sirove nafte Kini, počev od oktobra 2010. Za tada je planiran i završetak radova na izgradnji gasovoda. Zauzvrat, Kina će uložiti 25 milijardi dolara u ruske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << naftne kompanije Transnjeft i Rosnjeft.

Dve zemlje su takođe postigle dogovor o izgradnji jednog ogranka ruskog sibirsko-pacifičkog naftovoda, u dužini od 67 kilometara koji bi isporučivao energent severnom delu Kine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.