Izvor: RuskaRec.ru, 05.Mar.2017, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kartapalov: Kako su u operaciji oslobađanja Palmire dejstvovale VKS RF

Ponovno oslobađanje Palmire zavisilo je kako od uspešnih dejstava VKS RF, tako i od precizno osmišljenjene taktike sirijske vojske, rekao je komandant ruske vojne grupe u Siriji Andrej Kartapolov. Želim posebno da istaknem dejstva naših Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, koje su protivnika ostavile bez mogućnosti manevrisanja i blgovremene dostave zaliha, kao i dejstva jedinica snaga za specijalne operacije  OS RF koje >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << su vršile izviđanje i raketirale najvažnije objekte, rekao je Kartapolov. U razgovoru za FAN komandant Kartapolov je takođe istakao koordinirana dejstva boraca sirijske vojske tokom operacije. Svakako da se mora skrenuti pažnja na neuporedivu hrabrost i požrtvovanost običnih sirijskih vojnika, oficira i boraca dobrovoljačkih odreda, koji su išli u borbe, ne štedeći svoje živote imajući za cilj ispunjenje zadatka i povratak grada ne samo sirijskom narodu, nego i celom čovečanstvu, istakao je on. Rukovodilac Odeljenja za zemlje Azije i Afrike Instituta za politička istraživanja Arsenije Grigorjev u razgovoru za NSN izjavio je drugog marta da su teroristi Islamske države izgubili mnogo boraca i da će uskoro sirijskog vojsci predati Palmiru, navodeći da će biti vrlo teško zadržati grad, prenosi portal televizije RT na ruskom.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kartapolov: Kakvu ulogu su u oslobađanju Palmire imale VKS RF

Izvor: RuskaRec.ru, 05.Mar.2017

Ponovno oslobađanje Palmire zavisilo je kako od uspešnih dejstava VKS RF, tako i od precizno osmišljenjene taktike sirijske vojske, rekao je komandant ruske vojne grupe u Siriji general-pukovnik Andrej Kartapolov. Želim posebno da istaknem dejstva naših Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, koje...

Nastavak na RuskaRec.ru...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.