Kako da naterate pešake da sačekaju zeleno svetlo? (VIDEO)

Izvor: 24sata, 01.Okt.2014, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da naterate pešake da sačekaju zeleno svetlo? (VIDEO)

Mnogi pređu trčećim korakom dok je uključeno crveno i tako ugrožavaju svoj život, ali i živote vozača. Nesreće se neretko dešavaju.

Nemačka kompanija Smart napravila je eksperiment koji je zainteresovao pešake i zaista ih zadržao na trotoaru tokom crvenog svetla, objavio je  novimagazin.rs.

Zabavni Smartov eksperiment oduševio je građane Lisabona. Dok su čekali da se upali zeleno, crveni čovečuljak je plesao uz muziku.

Fascinira to što su >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << ti pokreti ustvari projekcija plesnih pokreta pravih ljudi koji su se u tim trenucima nalazili nedaleko od semafora u Plesnoj kutiji.

Mnogi pešaci su zaplesali sa crvenim čovečuljkom, a veliki broj ih je cupkao i klimao glavom u ritmu. Ipak, ono što je najvažnije, eksperiment je bio uspešan i 81 odsto pešaka se zaustavilo i čekalo na zeleno svetlo.

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Kako naterati pešake da sačekaju zeleno na semaforu? (VIDEO)

Izvor: Lepota i zdravlje, 02.Okt.2014, 15:33

Činjenica je da retko ko voli da čeka zeleno svetlo na semaforu. Mnogi pređu trčećim korakom dok je uključeno crveno i tako ugrožavaju svoj život, ali i živote vozača. Nesreće se često dešavaju. ..Nemačka kompanija Smart napravila je eksperiment koji je zainteresovao pešake i zaista ih...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.