Izrael će ponovo uvoziti voće i povrće iz Gaze

Izvor: Blic, 06.Mar.2015, 01:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael će ponovo uvoziti voće i povrće iz Gaze

Izrael će od sledeće nedelje ponovo uvoziti voće i povrće proizvedeno u pojasu Gaze, prvi put od 2007. kada je uvoz bio obustavljen pošto je militantni Hamas preuzeo kontrolu nad palestinskom teritorijom, saopštile su izraelske vlasti.

Predstavnici izraelske vlasti precizirali su da je ovakva mera doneta kako bi se pomoglo privredi u oblasti Gaze uništenje bomardovanjima. Izrael je tokom leta prošle godine bombardovao Gazu za vreme operacije "Zaštitna ivica."
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Uvoz iz Palestine, takođe, treba da nadoknadi pad izraelske poljoprivredne proizvodnje zbog zaparloženih njiva tokom lunarne godine koja je počela prošlog septembra, što je u skladu sa jevrejskim zakonom.

Delimični ponovni uvoz povrća i voća iz Gaze u Izreal pozdravlio je direktor za proizvodnju i izvoz povrća u Gazi, Džamal Abu al Nađa.

Prva isporuka paradajza i patlidžana Izraelu tebalo bi da bude obavljena u nedelju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.