Italijanska vlada usvojila paket mera štednje

Izvor: Blic, 04.Dec.2011, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanska vlada usvojila paket mera štednje

Italijanska nova vlada odobrila je danas paket strogih mera štednje i rasta usmerenih na spasavanje evra od kolapsa.

Premijer Mario Monti objavio je večeras da je, posle sastanka koji je trajao tri sata, vlada usvojila paket čiji je cilj oživljavanje italijanske ekonomije.

Monti je rekao da usvojeni paket uključuje budžetsku štednju i mere za borbu protiv utaje poreza.

Italijanski premijer će detalje o ovim merama u ponedeljak izneti u parlamentu, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << treba da ih usvoji.

Monti je o svojim planovima tokom vikenda informisao političke partije, sindikate, grupe biznismena i udruženja potrošača, kako bi dobio podršku za mnoga odricanja koja podrazumeva plan za rešavanje krize.

Pritom, nije otkrio detalje plana za sapasavanje, ali je naveo da uključuje i stroga ograničenja i mere radi jačanja posustale italijanske privrede, kao i da će biti socijalno pravedna.

Na kritike predloženih penzijskih reformi, Monti je odgovorio da postoji izbor između trenutne situacije sa potrebnim odricanjima, s jedne i nesolventne države i uništavanja evra, s druge strane.

AFP podseća da se Italija suočava sa otplatom 400 milijardi evra duga sledeće godine, dodajući da bilo kakav problem s nesolventnošću može da izazove dalji kolaps evrozone u kojoj je 17 zemalja.

Italijanski javni dug je približno 1,9 biliona evra ili 120 odsto od bruto domaćeg proizvoda, a smatra se da je italijanska privreda, treća u evrozoni, isuviše obimna da bi bila spasena na način na koji je to učinjeno sa manjim zemljama - Grčkom, Irskom i Portugalom.

Povezane vesti: Mario Monti predstavio plan štednje liderima partija Italijanski Senat usvojio ekonomske mere Vlada u Rimu odobrila paket štednje od 45 milijardi evra Berluskonijevoj vladi izglasano poverenje Berluskoni povukao kontroverzne mere štednje

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italijanska vlada usvojila plan mera štednje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Dec.2011

Italjanska vlada usvojila je u nedelju mere štednje i mere za podsticanje privrednog rasta čiji je cilj da se u Italiji spreči dužnička kriza, izjavio je u nedelju uveče u Rimu premijer Italije Mario Monti. On je posle tročasovnog sastanka rekao da je cilj usvojenih mera da se podstakne razvoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Italija usvojila paket mera štednje

Izvor: Radio 021, 05.Dec.2011, 00:18

Italijanska nova vlada odobrila je danas paket strogih mera štednje i rasta usmerenih na spasavanje evra od kolapsa.

Nastavak na Radio 021...

Italijanska vlada usvojila plan mera štednje

Izvor: NaDlanu.com, 05.Dec.2011

Italijanska vlada usvojila je u nedelju mere štednje i mere za podsticanje privrednog rasta čiji je cilj da se u Italiji spreči dužnička kriza, izjavio je u Rimu premijer Italije Mario Monti... On je posle tročasovnog sastanka rekao da je cilj usvojenih mera da se podstakne razvoj italijanske...

Nastavak na NaDlanu.com...

Monti: Mogla nas je zadesiti sudbina Grčke

Izvor: Capital.ba, 05.Dec.2011

RIM, Italija je rizikovala sličan ekonomski kolaps kao i Grčka, koji bi ugrozio budućnost evra, bez paketa mjera štednje koji je odobrila vlada, izjavio je danas italijanski premijer Mario Monti, ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.