Istražitelji uvereni da olupina pripada malezijskom avionu

Izvor: Studio B, 30.Jul.2015, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istražitelji uvereni da olupina pripada malezijskom avionu

Zamenik malezijskog ministra saobraćaja Abdul Aziz Kapravi kaže da je gotovo siguran da deo olupine, pronađen na obali ostrva Reinion, pripada nestalom avionu "Malezija erlajnza".

Abdul Aziz Kapravi rekao je novinarima da glavni istražitelj tvrdi da delovi olupine gotovo sigurno pripadaju "boingu 777" sa leta MH-370, javlja Tanjug.

I jedan američki zvaničnik potvrdio je da pronađena ivica krila verovatno pripada nestalom avionu.

Nađeni deo mogao bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << da pomogne istražiteljima da utvrde kako se avion srušio, ali verovatno neće biti od pomoći u nalaženju olupine, s obzirom na jake okeanske struje i dug period od njegovog nestanka.

Istražitelji avionskih nesreća zaputili su se prema Reinionu kako bi utvrdili da li deo olupine aviona pronađen na obali te francuske ostrvske teritorije pripada nestalom avionu.

Francuske vlasti su saopštile da ne može da se isključi nijedna pretpostavka kad je reč o pronađenom delu olupine, pošto poreklo ostataka još nije utvrđeno.

"Nijedna pretpostavka se zasad ne može odbaciti, uključujući onu da se radi o olupini 'boinga 777'", saopštilo je francusko Ministarstvo pravde i vlasti ostrva Reinion.

Dva metra dugački deo olupine pronašli su juče ljudi koji su čistili jednu plažu na Reinionu.

To otkriće podstaklo je nade u Maleziji i širom sveta da bi mogla da bude rešena jedna od najvećih misterija u sektoru avijacije - nestanak malezijskog "boinga 777" u martu 2014. godine.

Avion na letu MH-370, koji je putovao od Kuala Lumpura za Peking sa 239 putnika i članova posade, nestao je noću iznad Južnog kineskog mora, pošto je neobjašnjivo skrenuo sa zacrtane rute prema severu.

Vlasti veruju da je on pao iznad Indijskog okeana, ali do sada nisu bili pronađeni nikakvi fizički dokazi za to.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.