Pronađeni ostaci malezijskog aviona sa leta MH-370?

Izvor: RTS, 29.Jul.2015, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađeni ostaci malezijskog aviona sa leta MH-370?

Olupine koje su pronađene na obali ostrva Reinion, istočno od Madagaskara, ispituju se kako bi se utvrdilo da li su u vezi sa nestankom aviona "Malejža erlajnz“ sa leta MH-370, rekao je član francuskih vazdušnih snaga koji je stacioniran na tom ostrvu, javlja Si-En-En.
"Još uvek je prerano da bismo mogli da kažemo da li je reč o avionu sa leta MH-370. Samo smo pronašli olupine", rekao je francuski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vojnik.

"Boing 777" kompanije "Malejža erlajnz" sa 227 putnika i 12 članova posade, nestao je 8. marta prošle godine tokom leta iz Kuala Lumpura za Peking.
Poslednji kontakt s kontrolorima leta imao je kada se nalazio 120 nautičkih milja od istočne obale malezijskog grada Kota Baru.

Vlasti su saopštile da ne znaju zašto je avion skrenuo sa kursa iznad mora između Malezije i Vijetnama i gde je tačno završio.
Međunarodni tim eksperata je koristio satelitske podatke da proceni da li se avion eventualno srušio u južnom Indijskom okeanu. Spasilački timovi su pretraživali velike delove morskog dna u južnom Indijskom okeanu tragajući za ostacima.

Malezijska vlada je na kraju saopštila da je avion izgubljen u nesrećnom slučaju i da se pretpostavlja da su svi putnici i posada mrtvi. 
Ostrvo Reinion se nalazi na 800 kilometara udaljenosti od Madagaskara.

 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FOTO: Pronađeni ostaci nestalog aviona MH-370?

Izvor: Radio 021, 29.Jul.2015

Olupine koje su pronađene na obali ostrva Reinion, istočno od Madagaskara, ispituju se kako bi se utvrdilo da li su u vezi sa nestankom aviona "Malejža erlajnz" sa leta MH-370, rekao je član francuskih vazdušnih snaga koji je stacioniran na tom ostrvu..."Još uvek je prerano da bismo mogli da kažemo...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.