Iranski brodovi opasno blizu američkog razarača

Izvor: Vesti-online.com, 25.Avg.2016, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranski brodovi "opasno blizu" američkog razarača

Dva vojna broda iranskog Korpusa čuvara islamske revolucije približila su se na 275 metara od američkog razarača u Ormuskom moreuzu, prenosi Rojsters, pozivajući se na izvor u vojnom resoru SAD.

Incident se desio 23. avgusta. Prema rečima izvora, brod se približavao velikom brzinom, što je američka vojska ocenila kao "nebezbedno i neprofesionalne" akcije. Američkom razaraču su se približila četiri iranska broda, naveo je sagovornik Rojtersa.

U poslednje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << vreme broj incidenata uz učešće Ratne mornarice SAD i Irana je porastao. Tako je krajem decembra-početkom januara u teritorijalnim vodama Irana bio zadržano deset američkih mornara.

Malo pre toga Pentagon je objavio video na kojem iranski vojni brod lansira nekoliko raketa "opasno blizu" američkog nosača aviona.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Iranski patrolni brodovi otpratili američki razarač

Izvor: Vostok.rs, 25.Avg.2016

Četiri patrolna vojna broda iranskog Korpusa čuvara islamske revolucije približila su se na 275 metara od američkog razarača u Ormuskom moreuzu, prenosi „Rojters“, pozivajući se na izvor u vojnom resoru SAD.. . Incident se desio 23. avgusta. Prema rečima izvora, brodovi su se približavali...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.