Iran dobio rusku protivraketnu odbranu

Izvor: N1 televizija, 10.Maj.2016, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran dobio rusku protivraketnu odbranu

Iranska protivvazdušna odbrana od sada je opremljena ruskim antiraketnim sistemom S-300, saopštilo je iransko Ministarstva odbrane.

"Sada imamo strateški sistem S-300 koji je na raspolaganju našeg protivvazdušnog sistema", rekao je iranski general Husein Dehgan.

Deo te ruske opreme predstavljen je 17. aprila na vojnoj paradi u Teheranu.

SAD i Izrael su ranije kritikovale Rusiju zbog ugovora s Iranom o prodaji antiraketnog sistema. Iran i Rusija su potpisale ugovor 2007. godine, ali je Rusija suspendovala isporuku 2010. godine posle rezolucije Saveta bezbednosti protiv iranskog nuklearnog programa.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Iran dobio ruski sistem S-300

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2016

Iranska protivvazdušna odbrana od sada je opremljena ruskim antiraketnim sistemom S-300, prenela je danas agencija Isna saopštenje iranskog Ministarstva odbrane..."Sada imamo strateški sistem S-300 koji je na raspolaganju našeg protivvazdušnog sistema", izjavio je iranski general Husein Dehgan...Deo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.