Iračke snage preuzele kontrolu nad Kirkukom

Izvor: RTS, 22.Okt.2016, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iračke snage preuzele kontrolu nad Kirkukom

Iračke bezbednosne snage savladale su napad velikih razmera ekstremista Islamske države u Kirkuku i u potpunosti povratile kontrolu nad tim naftnim gradom na severu Iraka.
Gradske vlasti su delimično ukinule policijski čas koji su proglasile nakon što su džihadisti izveli juriš na policijske stanice i druge ustanove u petak pred zoru, dodao je irački TV kanal, pozivajući se na svog dopisnika u Kirkuku. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<  

Ranije danas, bolnički izvori su saopštili da je u napadu Islamske države na Kirkuk ubijeno 46 ljudi, pretežno pripadnika iračkih bezbednosnih snaga, dok je 133 ljudi ranjeno.
Od početka sukoba u petak ujutro ubijeno je i 25 džihadista, prenosi AFP.
U međuvremenu, u Bagdad je danas doputovao američki ministar odbrane Ešton Karter, kako bi prikupio informacije o ofanzivi na irački grad Mosul, uporište ID, koja traje već šest dana.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šef Pentagona u Bagdadu na razgovorima o ofanzivi na Mosul

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Okt.2016

Američki tajnik odbrane Ashton Carter je doputovao u subotu u Bagdad, u nenajavljenu posjetu, da bi razgovarao o toku ofanzive iračkih snaga protiv militantne grupe Islamska država Iraka i Levanta (IDIL) u Mosulu, rekao je novinar agencije AFP. U toku jednodnevnog putovanja, šef Pentagona treba...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.