I dalje obustavljena evakuacija civila u Alepu

Izvor: Blic, 17.Dec.2016, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I dalje obustavljena evakuacija civila u Alepu

Sirijska državna televizija prenela je danas da je evakuacija civila iz istočnog Alepa i dalje obustavljena, dok pobunjenici ne dozvole stanovnicima dva opsednuta Šiitska sela da napuste oblasti koje kontroliše vlada Bašara el Asada.

Kako prenosi AP, reporter te televizije je javio da je glavni uslov za evakuaciju civila iz Alepa da se stanovnicima tih sela dozvoli da ih napuste.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji saopštila je da bi evakuacija oko 4.000 ljudi, među kojima ima i povređenih mogla da počne danas.

Evakuacija je sušpendovana u petak nakon izveštaja da je došlo do pucnjave na prelazu u enklave.

Sirijska vlada je navela da evakuacija stanovnika sela i ljudi iz istočnog Alepa mora istovremeno da se odvija, dok pobunjenici smatraju da to "nije povezano".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I dalje obustavljena evakuacija civila u Alepu

Izvor: B92, 17.Dec.2016

Sirijska državna televizija prenela je da je evakuacija civila iz istočnog Alepa i dalje obustavljena...Evakuacija je obustavljena dok pobunjenici ne dozvole stanovnicima dva opsednuta Šiitska sela da napuste oblasti koje kontroliše vlada Bašara el Asada...Kako prenosi AP, reporter te televizije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.