Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Dec.2015, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haški sud će okončati mandat do kraja 2017.

Predsjednik Haškog tribunala (ICTY) Carmel Agius izjavio danas u prvom obraćanju Vijeću sigurnsoti  Ujedinjenih naroda  rekao da će sud okončati svoj mandat do kraja 2017. godine, saopćio je ICTY.

Napomenuo je da će presude u žalbenim postupcima u predmetima "Stanišić i Simatović" i "Butare" biti izrečene u decembru 2015, nakon čega će pred Međunarodnim sudom preostati četiri prvostupanjska  i dva žalbena postupka.

On je izvjestio da se prvostepeni postupak >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u predmetu "Mladić", kao i žalbeni postupci u predmetima "Stanišić i Župljanin" i "Prlić i drugi" odvijaju prema planu, dok se očekuje da prvostepeni postupci u predmetima "Karadžić" i "Šešelj" budu završeni krajem marta 2016. godine.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Haški sud napreduje ka okončanju rada

Izvor: Beta, 09.Dec.2015

Novoizabrani predsednik Haškog tribunala Karmel Adjijus izjavio je danas na sednici Saveta bezbednosti UN da će do kraja godine biti izrečene presude u žalbenim postupcima u predmetima Stanišić i Simatović i Butare, a da će prvostepeni postupci u predmetima Karadžić i Šešelj biti završeni...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.