Gabrijel: Berlin da učini sve kako bi Grčka ostala u evrozoni

Izvor: Blic, 22.Feb.2017, 01:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gabrijel: Berlin da učini sve kako bi Grčka ostala u evrozoni

Nemačka treba da učini sve da zadrži Grčku u evrozoni, rekao je nemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel.

Grčka i međunarodni kreditori saglasili su se juče sa nastavkom razgovora o reviziji finansijske pomoći, čime je okončan spor koji je pretio da blokira novu tranšu paketa vrednog 86 milijardi evra.

- Mislim da je pravo zemlje koja je velika, snažna i stabilna kao Nemačka da učini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sve što može da održi jedinstvenu Evropu. Atina treba da poštuje postignute sporazume i da učini sve što može da bi konačno zemlja bila stabilizovana ekonomski i socijalno unutar evrozone - rekao je Gabrijel.

Početkom meseca, nemačka Vlada je saopštila da će ostati jedinstvena po pitanju potrebe da se stabilizuje grčka ekonomija uprkos sugestijama da ima i različitih mišljenja između konzervativaca na čijem je čelu kancelar Angela Merkel i koalicionih partnera iz Socijaldemokratske partije (SPD).

Nešto ranije je poslanik iz redova konzervativaca Hans-Peter Fridrih izrazio uverenje da Nemačka ne treba da podrži nove pozajmice Grčkoj ukoliko se Međunarodni monetarni fond povuče iz programa finansijske pomoći.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gabrijel: Njemačka će učiniti sve da Grčka ostane u Evrozoni

Izvor: Capital.ba, 22.Feb.2017

BERLIN,  Njemačka treba da učini sve da zadrži Grčku u evrozoni, rekao je danas njemački ministar spoljnih poslova Zigmar Gabrijel. . Grčka i međunarodni kreditori saglasili su se juče sa nastavkom razgovora o reviziji finansijske pomoći, čime je okončan spor koji je prijetio da blokira...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.