GADAFIJEVA ĆERKA POZVALA NA JEDINSTVO PROTIV NATO

Izvor: Kurir, 24.Avg.2011, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GADAFIJEVA ĆERKA POZVALA NA JEDINSTVO PROTIV NATO

KAIRO - Libijci moraju da se ujedine protiv NATO-a i stanu uz Moamera Gadafija kako bi se suprotstavili stranom mešanju, rekla je danas za kanal Al-Oruba žena koja se predstavila kao ćerka libijskog lidera.

"Poručujem libijskom narodu da stane rame uz rame protiv NATO-a. Poručujem libijskom narodu da se ne plaši oružanih snaga. Lider je u pravu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << rekla je ona u telefonskom razgovoru.

Moamer Gadafi ima jednu ćerku, Ajšu. Libijski pobunjenici upali su u rezidencijalni kompleks u Tripoliju, ali za sada se ne zna gde se nalaze Gadafi niti članovi njegove porodice. U međuvremenu, nekadašnja desna ruka Moamera Gadafija Abdel Salam Džalud rekao je za TV kanal Al džazira da libijski lider misli da može da se vrati na vlast kad NATO prekine vazdušne napade.

Džalud je bio član hunte koja je izvršila puč 1969. godine, kada je Gadafi stupio na vlast, međutim, pre nekoliko godina, izgubio je njegovu naklonost. Džalud je rekao i da misli da je Gadafi još u Tripoliju, preneo je Rojters.

"Pobunjenici moraju da otvore puteve. Kada otvore puteve, on može da se obuče u žensku odeću i napusti Tripoli preko granice sa Alžirom ili Čadom. On je opijen vlašću", rekao je bivši Gadafijev saradnik.

Danas se oglasio i ministar spoljnih poslova u Gadafijevoj vladi, koji je rekao da je Gadafijeva vladavina završena, preneo je britanski "Čenel 4". Abdul Ati al-Obeidi je rekao da je, kako izgleda, Gadafi iscrpeo sve svoje opcije i da je njegova vladavina gotova.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gadafijeva ćerka pozvala na jedinstvo protiv NATO-a

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Avg.2011

KAIRO - Libijci moraju da se ujedine protiv NATO-a i stanu uz Moamera Gadafija kako bi se suprotstavili stranom miješanju, rekla je danas za kanal Al-Oruba žena koja se predstavila kao ćerka libijskog lidera.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Gadafijev fića postao ratni plen

Izvor: Blic, 25.Avg.2011, 18:00

Libijski pobunjenici odneli su iz rezidencije Bab al-Azizija u Tripoliju automobil "fijat 500" Moamera el Gadafija...Ovog fiću je specijalno za njega, kao model bez vrata, stilizovala firma "Kastanja" iz Milana, jedna od najprestižnijih u Italiji. Đoakino Akampora, vlasnik "Kastanje", dobio je ideju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.