Francuzi bombarduju sirijsku naftnu infrastrukturu, Rusija to ne podržava

Izvor: Vesti-online.com, 20.Nov.2015, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Francuzi bombarduju sirijsku naftnu infrastrukturu, Rusija to ne podržava"

Rusija ne podržava napade Francuske avijacije po sirijskoj naftnoj infrastrukturi koju kontrolišu teroristi jer nije u saglasnosti sa sirijskim vlastima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

- Francuska je napade po terorističkim ciljevima opravdala pravom na samoodbranu u skladu sa članom 51 Ustava UN, zbog nedavnih terorističkih napada u Parizu. Prvobitno su francuske snage gađale kampove za obuku gde su se trenirali pojedini državljani Francuske kako bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << postali teroristi, to je razumljivo, jer u slučaju da su se oni vratili u Francusku predstavljali bi pretnju za nacionalnu bezbednost - rekao je predstavnik Ministarstva inostranih poslova Rusije Ilija Rogačov.

Istovremeno, rekao je Rogačov, Rusija ne može da podrži vojnu operaciju uperenu protiv naftne infrastrukture jer ona nije opravdana samoodbranom.

- Polazeći od toga da sirijska vojska veoma uspešno napreduje u oslobađanju naftnih objekata od terorista, Francuska bombardovanjem nanosi štetu i teroristima i sirijskim vlastima istovremeno, budući da, uporedo sa ID, i sirijski predsednik Bašar el Asad za Francusku predstavlja velikog protivnika - rekao je on.

Sa druge strane, istakao je Rogačov, treba primetiti da francuske snage ne bombarduju naftne ciljeve u Iraku.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.