Francuska: Apel predsedniku da prizna palestinsku državu

Izvor: Blic, 27.Feb.2017, 01:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska: Apel predsedniku da prizna palestinsku državu

Više od 150 poslanika u francuskom parlamentu potpisalo je otvoreno pismo u kome apeluju da odlazeći predsednik Fransoa Oland zvanično prizna palestinske teritorije kao državu.

- Francuska mora da se angažuje u ovom konfliktu potvrđujući da u okviru neotuđivog prava na samoopredeljenje palestinski narod ima pravo na državu. Ovde je reč o poštovanju međunarodnog prava i bezbednosti Izraela - rekao je poslanik Socijalističke partije Žilber Rože u pismu poslanika francuskom predsedniku.

Francuska već dugo podržava rešenje dve države, a pismo su potpisali političari celokupnog političkog spektruma, navodi AFP.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

FRANCUSKI PARLAMENT UPUTIO APEL PREDSEDNIKU: Priznajte palestinsku državu

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2017

Apel su potpisali političari celokupnog političkog spektruma..Više od 150 poslanika u francuskom parlamentu potpisalo je otvoreno pismo u kome apeluju da odlazeći predsednik Fransoa Oland zvanično prizna palestinske teritorije kao državu... Foto: Profimedia..Francuska mora da se angažuje u ovom...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.