Evakuisan aerodrom u Londonu, 26 zbrinuto zbog gušenja

Izvor: RTS, 21.Okt.2016, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evakuisan aerodrom u Londonu, 26 zbrinuto zbog gušenja

Gradski aerodrom u Londonu, koji je danas po podne evakuisan zbog aktiviranja protivpožarnog alarma i zdravstvenih tegoba nekih putnika, proglašen je bezbednim pošto službe za vanredne situacije nisu ustanovile da je reč hemijskom incidentu, u šta se prvobitno sumnjalo.
Vatrogasci su ranije saopštili da je u toku istraga o "navodima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o hemijskom incidentu".
"Vatrogasci i policajci su dva puta prošli kroz celu zgradu aerodroma u zaštitnoj opremi. Pri tom nisu očitani povišeni nivoi bilo koje supstance, a zgrada je provetrena, pretražena i proglašena bezbednom", saopštila je Londonska vatrogasna brigada.
Gradski aerodrom u Londonu evakuisan je po podne nakon što se aktivirao protivpožarni alarm, a neki putnici su prijavili da se loše osećaju, dok je Hitna pomoć saopštila da je zbrinula 26 osoba zbog poteškoća sa disanjem.
Rojters je preneo da su, prema navodima Hitne pomoći, dve osobe prebačene u bolnicu.
Londonska vatrogasna brigada saopštila je da je evakuisano oko 500 članova osoblja i putnika.
Putnicima je po podne rečeno da napuste terminal jer se oglasio protivpožarni alarm, dok je nekoliko dolaznih letova sa odredišta kao što su Frankfurt, Amsterdam, Belfast i Pariz preusmereno na druge aerodrome, naveli su aerodromski zvaničnici.
Gradski aerodrom, koji se nalazi u istočnom delu britanske prestonice, najmanji je međunarodni aerodrom u Londonu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ZAVRŠENA DRAMA U LONDONU: Aerodrom ponovo radi, nema tragova hemikalija

Izvor: Telegraf.rs, 21.Okt.2016

London Siti aerodrom je proglašen bezbednim pošto je ranije danas evakuisan zbog sumnje o "hemijskom incidentu". Kako navodi Bi-Bi-Si, 500 ljudi je moralo da napusti objekat u prestonici Velike Britanije jer se neki od putnika "nisu osećali dobro". Hitna pomoć je saopštila da je zbrinula 26...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.