Eksplozija kod koptske katedrale, najmanje 22 mrtvih

Izvor: RTS, 11.Dec.2016, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozija kod koptske katedrale, najmanje 22 mrtvih

Najmanje 22 osobe su ubijene, a 35 ranjene, u eksploziji u blizini koptske katedrale u egipatskoj prestonici Kairu, javlja egipatska državna televizija, posle drugog napada koji je izveden u egipatskoj prestonici u protekla dva dana.
Egipatska agencija MENA navodi da je napadač postavio bombu u kapeli u blizini spoljnog zida Katedrale svetog Marka, gde se nalazi i sedište Egipatske pravoslavne crkve i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << njenog duhovnog lidera Tavadrosa Drugog, prenosi AP.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, koji podseća na napade islamskih ekstremista koji se bore protiv vlade predsednika Abdel Fataha el Sisija, navodi američka agencija.
El Sisi je, kao ministar odbrane, u julu 2013. predvodio svrgavanje islamističkog predsednika Muhameda Mursija, a islamski ekstremisti su, kao odgovor, počeli talas napada na bezbednosne snage i hrišćane, podseća AP.
U petak je šest policajaca ubijeno u bombaškom napadu u Kairu za koji je odgovornost preuzela grupa koju vlasti sumnjiče da je povezana sa zabranjenim pokretom Muslimanska braća.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kairo: Eksplozija kod koptske katedrale, 25 žrtava

Izvor: B92, 11.Dec.2016

Kairo -- U eksploziji u koptskoj katedrali u Kairu ubijeno je najmanje 25 osoba, većinom žena, a ranjeno je 49, izvestila je egipatska državna televizija...Bezbednosni izvori rekli su Rojtersu da je među ubijenima i najmanje šestoro dece...Niko još nije preuzeo odgovornost za eksploziju, mada pristalice...

Nastavak na B92...

Kairo: Eksplozija kod katedrale, dosta mrtvih

Izvor: Mondo, 11.Dec.2016

U današnjoj eksploziji u koptskoj katedrali u Kairu ubijeno je najmanje 25 osoba, većinom žena, a ranjeno je 49, izvestila je egipatska državna televizija...Bezbednosni izvori rekli su Rojtersu da je među ubijenima i najmanje šestoro dece...Niko još nije preuzeo odgovornost za eksploziju, mada...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.