Izvor: NaDlanu.com, 21.Apr.2009, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU zabrinuta zbog porasta napada na Rome u Češkoj i EU

PRAG/BRISEL, 21. aprila 2009. (Beta) - Evropski komesar za rad i socijalna pitanja Vladimir Špidla izrazio je u ponedeljak duboku zabrinutost Evropske komisije zbog porasta nasilja prema Romima u Češkoj ali i u drugim zemljama EU. "Nakon brutalnog napada i požara podmetnutog u kuću romske porodice u mestu Vitkov u Češkoj izražavam duboko saosećanje sa žrtvama i želeo bih da poručim da mogu da računaju na našu solidarnost", naveo je Špidla u saopštenju. ...

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Porast nasilja prema Romima u Češkoj

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Apr.2009, 22:37

Evropski komesar za rad i socijalna pitanja Vladimir Špidla izrazio je danas duboku zabrinutost Evropske komisije zbog porasta nasilja prema Romima u Češkoj, ali i u drugim zemljama EU. Špidla je izrazio nadu da će češke vlasti otkriti i kazniti vi ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.