EGIPATSKI MILIJARDER IMA PLAN: Kupiću ostrvo i tamo naseliti izbeglice

Izvor: Kurir, 04.Sep.2015, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EGIPATSKI MILIJARDER IMA PLAN: Kupiću ostrvo i tamo naseliti izbeglice

Naravno da je to moguće. Postoji mnogo nenaseljenih ostrva na kojima može da živi stotine hiljada ljudi, kaže tajkun

Nagib Onsi Saviris (61), egipatski milijarder, predložio je svoje rešenje za izbegličku krizu. Napisao je na Tviteru da bi mu Grčka ili Italija mogle prodati neko ostrvo na kojem bi se naselile izbeglice.

"Proglasio bih na tom ostrvu nezavisnu državu, doveo izbeglice i osigurao im posao i izgradio novu zemlju",  predlaže Saviris. Kasnije je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << intervjuu na televiziji rekao kako će svoj plan predložiti vladama Italije i Grčke. Na pitanje je li njegov plan realan, odgovara:"Naravno da je to moguće. Postoji mnogo nenaseljenih ostrva na kojima može da živi stotine hiljada ljudi.

Greece or Italy sell me an island,ill call its independence and host the migrants and provide jobs for them building their new country

On nudi 90 miliona evra. Kaže kako je najvažnije ulagati u infrastrukturu. Prvo treba napraviti prihvatne centre, a u budućnosti izgraditi kuće, škole i bolnice.

"Tako bi se barem prema izbeglicama odnosili sa dostojanstvom", kaže milijarder, ali dodaje kako veruje da će biti teško Italiju i Grčku nagovoriti na tako nešto, prenosi 24sata.hr.

Crazy idea .. Maybe but at least temporary until they can return to their countries ??!!

Saviris je, inače, vlasnik telekomunikacijskog diva Oraskom. Poseduje i egipatsku televiziju, a njegova porodica vodi i luksuzno odmaralište "El Guna" na Crvenom moru. "Težak" je oko 3,1 milijarde dolara.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.