Dženeral motors zatvara većinu pogona?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dženeral motors zatvara većinu pogona?

DETROIT - Dženeral motors namerava da privremeno zatvori većinu svojih fabrika u SAD, na do devet sedmica ovog leta, zbog pada prodaje i povećanja inventara neprodatih vozila.

Tačan datum zatvaranja nije poznat, kažu danas izvori upoznati sa planovima najvećeg američkog proizvođača motornih vozila, ali se očekuje da biti u vreme uobičajenog dvonedeljnog odmora u julu kada se prelazi sa jednog godišnjeg modela na naredni.

Hiljade radnika će možda biti otpušteno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali će dobijati veći deo zarade jer sindikalni ugovor nalaže kompaniji da pokrije razliku između državne nadoknade nezaposlenima i njihovih plata.

Zatvaranje fabrika GM može da bude katastofalno za mnoge proizvođače auto delova, koji su već blizu bankrotstva zbog ranijih smanjenja produkcije, jer neće moći da isporučuju svoju robu.

GM živi od 13,4 milijardi dolara državnog zajma i suočen je sa rokom koji ističe 1. juna da sreže svoj dug, smanji troškove rada i preuzme druge korake reorganizacije. U suprotnom, kompanija će zatražiti zaštitu od poverilaca u bankrotstvu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dženeral motors privremeno zatvara većinu pogona

Izvor: Blic, 23.Apr.2009

Dženeral motors (GM) namerava da privremeno zatvori većinu svojih fabrika u SAD, na do devet sedmica ovog leta, zbog pada prodaje i povećanja inventara neprodatih vozila.....Tačan datum zatvaranja nije poznat, kažu izvori upoznati sa planovima najvećeg američkog proizvodjača motornih vozila,...

Nastavak na Blic...

Dženeral motors privremeno zatvara većinu pogona

Izvor: Poslovni magazin, 23.Apr.2009

Dženeral motors (GM) namerava da privremeno zatvori većinu svojih fabrika u SAD, na do devet sedmica ovog leta, zbog pada prodaje i povećanja inventara neprodatih vozila.Tačan datum zatvaranja nije poznat, kažu izvori upoznati sa planovima najvećeg američkog proizvodjača motornih vozila, ali...

Nastavak na Poslovni magazin...

Dženeral motors privremeno zatvara većinu pogona

Izvor: 24sata, 23.Apr.2009

Tačan datum zatvaranja nije poznat, kažu izvori upoznati sa planovima najvećeg američkog proizvodjača motornih vozila, ali se očekuje da biti u vreme uobičajenog dvonedeljnog odmora u julu kada se prelazi sa jednog godišnjeg modela na naredni.

Nastavak na 24sata...

Dženeral motors zatvara fabrike

Izvor: Radio 021, 23.Apr.2009

Dženeral motors (GM) namerava da privremeno zatvori većinu svojih fabrika u SAD, na do devet sedmica ovog leta, zbog pada prodaje i povećanja inventara neprodatih vozila. Tačan datum zatvaranja nije poznat, kažu izvori upoznati sa planovima najvećeg američkog proizvođača motornih vozila, ali...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.