Dvojica turskih generala uhapšena u Dubaiju

Izvor: Blic, 26.Jul.2016, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojica turskih generala uhapšena u Dubaiju

Dvojica vodećih turskih generala u službi u Avganistanu nalaze se u pritvoru u Dubaiju zbog povezanosti s neuspelim pučom u Turskoj, saopštili su danas izvori bliski vlastima.

Komandant turskih snaga u Avganistanu, general Mehmet Cahit Bakir i general Sener Topuk nalaze se u pritvoru na aerodromu u Dubaiju, rekao je Frans presu neimenovani turski zvaničnik.

Generali su uhapšeni u okviru saradnje Ujedinjenih Arapaskih Emirata i Turske posle neupelog državnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << udara 15. jula.

To je prvo hapšenje visokih vojnih oficira van Turske.

Turska državna agencija Anadolija javila je danas da je bivši guverner Istanbula Husein Avni Mutlu takodje priveden.

Više od 13.000 osoba, među kojima oko 100 generala privedeno posle propalog puča.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Turski generali pritvoreni u Dubajiu zbog pokušaja puča

Izvor: B92, 26.Jul.2016

Ankara -- Dvojica vodećih turskih generala u službi u Avganistanu nalaze se u pritvoru u Dubaiju zbog povezanosti s neuspelim pučom u Turskoj...Komandant turskih snaga u Avganistanu, general Mehmet Cahit Bakir i general Sener Topuk nalaze se u pritvoru na aerodromu u Dubaiju, rekao je Frans presu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.