Dvojica skijaša poginula u snežnim lavinama u Švajcarskoj

Izvor: Blic, 29.Mar.2015, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dvojica skijaša poginula u snežnim lavinama u Švajcarskoj

Dvojica skijaša, Nemac i Britanac, poginula su u snežnim lavinama u Švajcarskoj, saopštila je policija.

Prva snežna lavina pogodila je u petak planinu Pinj d'Arola, obrušivši se na grupu od sedmoro skijaša, među kojima je bio i 60-godišnji državljanin Nemačke, saopštila je policija jugozapadnog kantona Vale.

Troje članova grupe u kojoj je bilo petoro skijaša i dva vodiča su lakše povređena, a svi osim jednog uspeli su da izađu iz snega i pokušali da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pomognu povređenom Nemcu.

On je helikopterom prevezen do bolnice, gde je kasnije preminuo.

Drugi incident dogodio se u subotu na planini Velan, takođe u kantonu Vale, kada su dvojica braće od 30 i 31 godinu iz Velike Britanije naišla na lavinu koja je zatrpala mlađeg, preneo je AFP.

Spasilačka ekipa došla je na mesto nesreće, ali je mladić već bio mrtav.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dvojica skijaša poginula u snežnim lavinama u Švajcarskoj

Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Mar.2015

Dvojica skijaša, Nemac i Britanac, poginula su u snežnim lavinama u Švajcarskoj, saopštila je policija...Prva snežna lavina pogodila je u petak planinu Pinj d' Arola, obrušivši se na grupu od sedmoro skijaša, među kojima je bio i 60-godišnji državljanin Nemačke, saopštila je policija jugozapadnog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.