Duplo manje azilanata u Norveškoj

Izvor: Blic, 30.Nov.2015, 18:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Duplo manje azilanata u Norveškoj

Strože granične kontrole u Švedskoj dovele su do pada broja azilanata u susednoj Norveškoj, saopšteno je danas iz norveške Administracije za imigraciju.

Norveška je prošle sedmice pratila primer Švedske i pojačala je kontrolu granice da bi smanjila broj azilanata.

Iz ove administracije ističu da je u Norvešku prošle sedmice stiglo 968 azilanata što je pad od 54 odsto u odnosu na prethodnu sedmicu.

- Nema sumnje da su dešavanja u Švedskoj i posebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << granična kontrola imali direktan uticaj na Norvešku - rekao je direktor UDI Frode Forfang.

Norveška ove godine očekuje dolazak oko 35.000 azilanata, što je trostruko više nego prošle godine.

Norveška nije članica EU, ali je dio Šengenske zone.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Norveška: Drastičan pad broja azilanata

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2015

OSLO- Strože granične kontrole u Švedskoj dovele su do pada broja azilanata u susjednoj Norveškoj, saopšteno je danas iz norveške Administracije za imigraciju /UDI/...Norveška je prošle sedmice pratila primjer Švedske i pojačala je kontrolu granice da bi smanjila broj azilanata...Iz ove administracije...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.