Davutoglu: ID odgovorna za napad u Ankari

Izvor: B92, 12.Okt.2015, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davutoglu: ID odgovorna za napad u Ankari

Turski premijer Ahmet Davutoglu rekao je da je odgovornost za teroristički napad u Ankari na Islamskoj državi.

U intervjuu turskoj televiziji NTV predsednik Vlade Turske je naveo da je cilj napada u kom je stradalo 97 osoba pokušaj da se utiče na parlamentarne izbore koji su zakazani za 1. novembar.

Prema njegovim rečima, svi neophodni koraci će biti preduzeti ukoliko istraga pokaže da je bilo bezbednosnih propusta koji su omogućili teroristički napad na skupu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je organizovan u znak protesta protiv nasilja kad Kurdima u Turskoj.

Prokurdska Narodna demokratska partija je prethodno saopštila da su meta napada bili njeni aktivisti, a takođe je navela da je ukupan broj poginulih 128, dok zvanična Ankara tvrdi da je stradalo 97 osoba.

Takođe, turska Vlada je saopštila da su uhapšena četiri pripadnika Islamske države za koje se sumnja da su učestvovali u pripremi napada koji su izvršila dvojica bombaša samobice.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Istraga napada u Ankari fokusirana na Islamsku državu

Izvor: RTS, 12.Okt.2015

Turski premijer Ahmet Davutoglu navodi da je istraga dvostrukog bombaškog napada u Ankari, u kojima je život izgubilo najmanje 97 ljudi, fokusirana na Islamsku državu kao mogućeg počinioca, javlja Rojters. . U intervjuu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.