Dajte Ukrajincima oružje i osvojiće celu Rusiju

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2016, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dajte Ukrajincima oružje i osvojiće celu Rusiju"

Bivši predsednik Gruzije Mihail Sakašvili izjavio je da niko u svetu nema tako jak borbeni duh kakav imaju Ukrajinci. Ako se ukrajinskim vojnicima daju neophodna znanja, ako prođu neophodnu obuku i dobiju oružje, u stanju su da osvoje čitavu Rusiju, rekao je on ruskim medijima.

"Glavni minus Ukrajine je zastarelo protivtenkovsko oružje. Ali, Amerikanci imaju novije, i ako nam ga daju, ako Ukrajina digne u vazduh 50 ruskih tenkova, imaćemo sasvim drugu priču. Amerikanci >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su spremni da nam to oružje daju, spremni su da daju bespilotne letelice i artiljeriju. Naši oficiri koji su prošli obuku sa američkim instruktorima sada obučavaju našu vojsku. Oni kažu da je ukrajinski borbeni duh najjači na svetu“, rekao je ruskim medijima Sakašvili, koji je sada gubernator Odeske oblasti.

Sakašvili je takođe ubeđen da će SAD više da pomažu Ukrajini.

- Oni su videli veliku borbu ukrajinskog naroda. Videli su da je Ukrajina spremna da se bori za demokratske vrednosti koje su za SAD najvažnije - rekao je Sakašvili i dodao da se sudbina čitavog postsovjetskog prostora sada rešava u Ukrajini.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Sakašvili: Američkim oružjem Ukrajinci mogu da osvoje Rusiju

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Feb.2016

ODESA - Ukrajinska vojska može da osvoji cijelu Rusiju, ako joj se da moderno američko oružje, izjavio je gubernator ukrajinske Odeske oblasti i bivši gruzijski predsjednik Mihail Sakašvili...Prema njegovom mišljenju, "duh ukrajinskih vojnika je najbolji u svijetu, i ako im se daju potrebna znanja,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.