DEČAK JE KLEČAO U ŠKOLI, ZBOG TOGA SU GA KAZNILI: Srušio im se ceo svet kada su saznali zašto je to uradio (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 30.Sep.2016, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DEČAK JE KLEČAO U ŠKOLI, ZBOG TOGA SU GA KAZNILI: Srušio im se ceo svet kada su saznali zašto je to uradio (VIDEO)

Džekson (8) je poslat kući iz svoje osnovne škole u Midlandu, država Teksas, kada je u utorak tokom izvođenja nacionalne himne kleknuo. On je svoj postupak objasnio time da je samo želeo sa se solidariše sa afroamerikancima koji su u poslednje vreme ubijeni.

Veliki broj sportista je u poslednje vreme takođe kleknuo tokom izvođenja nacionalne himne na sportskim događajima, kao znak protesta zbog policijske brutanosti i rasne netrpeljivosti.

Kapernik, kvoterbek iz San >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Franciska, bio je prvi koji je započeo ovaj protest tokom NFL ove godine. Navijačice i članovi ekipe su takođe uzeli učešće u ovom protestu.

Stefani Kuk, Džeksonova baka, rekla je da je njenom unuku učiteljica naredila da ustane. Kao njegova baka ona je ponasna na postupak svog unuka.

- Želela bih da je učiteljica postupila ispravno. Imao je pravo da klekne, tako da ne razumem u čemu je toliki problem - rekla je Stefani.

Nezavisni školski distrikt Midlenda je naveo da je dečak poslat kući zbog neposlušnosti koju je pokazao, ali da o tome ne mogu da pričaju zbog klauzula o privatnosti.

- Federalni zakon zabranjuje iznošenje bilo kakvih informacija koje se tiču individualnih aktivnosti učenika. Postoje određena pravila koja moraju da se poštuju, a kada ih učenici prekrše moraju da se suoče sa posledicama - stoji u saopštenju.

Agencija za obrazovanje iz Teksasa, kaže da učenik ne mora da peva himnu ako to ne želi, ali da ne postoje jasne instrukcije kako se postupa u slučaju da učenik klekne za vreme izvođenja himne.

(Telegraf.rs/Izvor:cnn.com)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.