Crna Gora: Formiran koordinacioni tim za praćenje izbora

Izvor: Blic, 02.Jul.2016, 00:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: Formiran koordinacioni tim za praćenje izbora

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore saopštilo je danas da je formiran koordinacioni tim za praćenje sprovođenja obaveza iz izbornog procesa, čije je cilj stvaranje potrebnih preduslova za održavanje slobodnih i fer izbora.

Iz crnogorskog MUP-a saopšteno je da Koordinacioni tim čini šest predstavnika tog resora, na čelu sa ministrom Goranom Danilovićem, predstavnici klubova poslanika u Skupštini Crne Gore, kao i nevladinog sektora koji su aktivno učestvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u izradi izbornog zakonodavstva.

- Koordinaciono telo je formirano kako bi se pojačalo poverenje u izborni proces i stvorili potrebni preduslovi za održavanje slobodnih i fer izbora - navodi se u saopštenju MUP-a Crne Gore.

U saopštenju se ističe da je uloga Koordinacionog tela praćenje celokupnog izbornog procesa, koordinacija aktivnosti svih aktera angažovanih u ovom procesu, kao i redovno izveštavanje javnosti o svom radu.

- Takođe, zadatak Koordinacionog tela je da prati primenu izbornog zakonodavstva, otklanja uočene nedostatke i daje smernice za rešavanje određenih otvorenih pitanja - dodaje se u saopštenju.

Parlamentarni izbori u Crnoj Gori trebalo bi da budu održani početkom ili sredinom oktobra.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.