Članovi udruženja Franak pale sveće ispred banaka u Hrvatskoj

Izvor: Blic, 01.Feb.2015, 01:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članovi udruženja "Franak" pale sveće ispred banaka u Hrvatskoj

Udruženje "Franak" u Hrvatskoj počelo je akciju u kojoj će narednih osam vikenda za sve žrtve kredita paliti sveće ispred banaka širom zemlje.

Sledećih osam vikenda sveće će paliti ispred osam banaka koje su tužili u kolektivnom procesu. Akcija je počela ispred Erste banke u gradovima širom Hrvatske. Narednih vikenda sveće će paliti uvek kod druge banke.

Udruženje "Franak" pozvalo je članove, dužnike i sve građane da se svakog vikenda odazovu akciji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prenose hrvatski mediji.

Akcija je organizovana sa ciljem da kontinuirano podsećaju izvršnu vlast, Hrvatsku narodnu banku i banke da u Udruženju "Franak" neće odustati od zahteva.

Nakon svih osam banaka, deveti vikend, 28. marta biće organizovano paljenje sveća ispred Hrvatske narodne banke.

Udruženje "Franak" juče je Ministarstvu finansija uputilo otvoreno pismo u kojem izražava nezadovoljstvo upornim izbegavanjem zajedničkih sastanaka svih strana u krizi sa švajcarskim frankom.

Ovo udruženje tvrdi da neki njeni članovi navode da se pojedine banke ne pridržavaju Zakona o potrošačkom kreditiranju.

Udruženje, između ostalog, traži angažovanje nezavisne strane i domaće ekonomske stručnjake i istražitelje koji će istražiti tok novca u sve okolnosti u vezi sa tim problemom.

Među zahtevima je i da ovo udruženje, koje se bavi zaštitom prava potrošača usluga kreditnih i finansijskih institucija, formalno bude uključeno u radnu grupu za donošenje dugoročnih mera.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Žrtve kredita počele da pale svijeće pred bankama

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Feb.2015

ZAGREB - Udruženje "Franak" u Hrvatskoj počelo je akciju u kojoj će narednih osam vikenda za sve žrtve kredita paliti svijeće ispred banaka širom zemlje...Sljedećih osam vikenda svijeće će paliti ispred osam banaka koje su tužili u kolektivnom procesu...Akcija je počela ispred Erste banke...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.