Bračni par iz Teksasa primorava Nigerijku da im služi bez naknade

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Feb.2016, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bračni par iz Teksasa primorava Nigerijku da im služi bez naknade

Jedan američki bračni par optužen je da je primoravao ženu iz Nigerije da im bez naknade čuva decu i radi po kući više od dve godine, kao i da su joj oduzeli pasoš i fizički i psihički je maltretirali, preneo je večeras AP.

Agencija navodi da su Čadi i Sandra Nsobundu iz okoline Hjustona uhapšeni juče i da se terete za organizovanje prisilnog rada, uzimanje dokumenata, prevaru sa vizama i da su primili ilegalnog migranta.

Oštećena je par optužila da su >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << joj obećali 100 dolara mesečno, ali da joj ništa nisu platili za dve godine, kao i da su je psihički i fizički maltretirali.

Ona je iz kuće gde je držana spasena u oktobru zahvaljujući grupi koja se bori protiv trgovaca ljudima.

Optuženima, koji su poreklom iz Nigerije, preti kazna do 25 godina zatvora ako budu osuđeni. Oštećena je pre dolaska u Teksas živela u nigerijskom gradu Lagosu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Ženi oteli pasoš i terali je da im čuva decu

Izvor: B92, 09.Feb.2016

Hjuston -- Američki bračni par optužen je da je primoravao ženu iz Nigerije da im bez naknade čuva decu i radi po kući više od dve godine, preneo je AP...Osim toga, kako se navodi, optuženi su i da su joj oduzeli pasoš i fizički i psihički je maltretirali...Agencija navodi da su Čadi i Sandra...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.