Ženi oteli pasoš i terali je da im čuva decu

Izvor: B92, 09.Feb.2016, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ženi oteli pasoš i terali je da im čuva decu

Hjuston -- Američki bračni par optužen je da je primoravao ženu iz Nigerije da im bez naknade čuva decu i radi po kući više od dve godine, preneo je AP.

Osim toga, kako se navodi, optuženi su i da su joj oduzeli pasoš i fizički i psihički je maltretirali.

Agencija navodi da su Čadi i Sandra Nsobundu iz okoline Hjustona uhapšeni juče i da se terete za organizovanje prisilnog rada, uzimanje dokumenata, prevaru sa vizama i za to što da su primili ilegalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << migranta.

Oštećena je par optužila da su joj obećali 100 dolara mesečno, ali da joj ništa nisu platili za dve godine, kao i da su je psihički i fizički maltretirali.

Ona je iz kuće gde je držana spasena u oktobru zahvaljujući grupi koja se bori protiv trgovaca ljudima.

Optuženima, koji su poreklom iz Nigerije, preti kazna do 25 godina zatvora ako budu osuđeni. Oštećena je pre dolaska u Teksas živela u nigerijskom gradu Lagosu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.